Portada > Actualitat > Noticies > Nova prova de sirenes d'alerta de risc químic el proper dimarts, 15 d'octubre de 2024 a les 10.00

NOTÍCIES

11/10/2024

El dimarts 15 d'octubre, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya farà una prova del sistema de sirenes per alertar d'emergències químiques a diversos municipis, entre els quals, Sant Celoni. La prova, que tindrà lloc a les 10 del matí, constarà de l'activació de les sirenes de risc químic i l'enviament d'alertes al mòbil de la població que es trobi al municipi.

El so d'inici són tres senyals d'un minut de durada, separats per silencis de cinc segons. En canvi, el so de fi d'alerta és un senyal continu de 30 segons de durada. El so de les alertes del Mòbil i el de les sirenes pot causar molèsties a les persones amb hipersensibilitat al soroll. Es recomana que utilitzin auriculars amb cancel·lació de soroll per reduir-lo. 

L'objectiu d'aquestes actuacions són comprovar el bon funcionament de les sirenes i, alhora, familiaritzar la població amb els sons d’avís.

En el cas real que es produís un accident en una indústria o instal·lació, la finalitat del sistema d'avisos és la d'alertar de forma ràpida a la població situada a la zona vulnerable i adoptar, si fos necessari, les mesures preestablertes de confinament o evacuació.

Per tal d’avaluar el funcionament d'aquesta prova, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha preparat una enquesta amb un qüestionari breu al qual es pot accedir a través d'aquest enllaç

Més informació al web de les proves de sirenes de Protecció Civil

Arxivat a: General