Portada > Actualitat > Noticies > Consells de seguretat per a un ús segur de la instal.lació elèctrica a la vostra llar

NOTÍCIES

02/10/2014

Consells per a les instal·lacions elèctriques de baixa tensió

Dispositius de protecció

Tingueu la instal·lació amb els dispositius de protecció adequats (fusibles o interruptors automàtics calibrats, presa de terra en tots els aparells amb parts metàl·liques accessibles, etc.) i vigileu que funcionin correctament. Comproveu-ho mitjançant un instal·lador electricista autoritzat que s'identifiqui amb un carnet lliurat pel Departament de Treball i Indústria.


 No als allargadors 

Eviteu utilitzar cordons allargadors. No connecteu uns quants receptors al mateix endoll, ja que poden provocar un incendi per sobreescalfament.

 A prova de nens

Tapeu els endolls amb clavilles-tap, per evitar riscos innecessaris, si hi ha nens a casa

 Instal·leu un diferencial

En el cas que no disposeu d'interruptor diferencial, instal·leu-ne un. El diferencial és un interruptor que talla el pas del corrent elèctric quan es produeix una fuita de corrent a la instal·lació (hi pot haver diverses causes: electrodomèstics vells, quan es posa en contacte el cos humà i un punt amb tensió). No hi feu mai un pont.

 Les connexions multiples

No abuseu de la utilització de connexions múltiples en un mateix endoll o de connexions a través de portalàmpades amb endoll.

 Els instal·ladors autoritzats

Les empreses instal·ladores que autoritzi el Departament de Treball i Indústria han de fer la instal·lació, l'ampliació, la modificació, el manteniment i la reparació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió.

Arxivat a: General